Virtuaalinen vallankumous

Virtuaalinen vallankumous

Virtuaalinen jalkapallovalmennus kukoistaa ja on tullut jäädäkseen. Lue miksi aikaisessa vaiheessa mukaan lähteneet ovat eturintamassa mullistamassa pelaajakehitystä.

– Olen erittäin innoissani kehityksestä jonka olet vasemmalla jalalla saavuttanut, sanoo NF Academy valmentaja David Calado Zoom tapaamisessa.

Tapaamisen toisena osapuolena on lupaava 14-vuotias jalkapalloilija Axel Elmberg Ruotsista. Elmberg ilmoittautui NF Virtual Academy neljä kuukautta sitten ja joka perjantai iltapäivä hänellä on henkilökohtainen videotapaaminen Davidin kanssa.

Viikon tekninen teema on haltuunotto / ensimmäinen kosketus ja he parhaillaan keskustelevat Davidin Axelille aiemmin viikolla antamista harjoitteista. Tämän jälkeen Axel on harjoitellut ahkerasti läpi viikon ja nauhoittanut harjoitteluaan kaikissa Davidin antamissa harjoitteissa. David on katsonut ja analysoinut kaikki Axelin lähettämät videot.

– Olet tehnyt tällä viikolla hyvää työtä, mutta vielä on paljon parannettavaa. Saat ensi viikolle vähän vaikeampia harjoitteita, David sanoo ja näyttää Axelille videon ensimmäisestä seuraavan viikon harjoitteesta.

Axel nyökkäilee, kun David selittää harjoitteen avainkohtia.

– Haluan, että teet tämän harjoitteen neljällä eri tavalla, David sanoo. – Haluan sinun ottavan haltuun sekä vasemmalla, että oikealla jalalla ja sekä jalan sisä- että ulkosyrjällä.

– Havainnoinko samalla ympäristöä kun otan haltuun? Axel kysyy.

– Kyllä, juurikin niin, haluan sinun katsovan sekä oikealle, että vasemmalle. On tärkeää, että olet koko ajan selvillä mitä milläkin hetkellä ympärilläsi tapahtuu ja pystyt pelitilanteessa reagoimaan nopeasti.

Haluatko kokeilla NF Virtual Academyä ilmaiseksi? Klikkaa tästä.

HENKILÖKOHTAINEN YHTEYS: Axel lähettää videoita Davidille harjoittelustaan läpi viikon ja saa niistä suoraa palautetta.
HENKILÖKOHTAINEN YHTEYS: Axel lähettää videoita Davidille harjoittelustaan läpi viikon ja saa niistä suoraa palautetta.

Henkilökohtainen valmennus

– Parasta NF Virtual Academyssä on 100 %:sen henkilökohtainen palaute, sanoo Axel Elmberger videotapaamisen jälkeen.

– Nautin pelaamisesta oman joukkueeni kanssa, mutta valmentajalla ei ole aikaa antaa meille henkilökohtaista ohjausta säännöllisesti. NF Virtual Academyssä saan minulle räätälöityjä harjoitteita ja tarkkoja neuvoja, Axel sanoo.

Myös Axelin valmentaja, David Calado, pitää tästä valmennusmuodosta.

– Se on inspiroivaa minulle valmentajana. Saan työskennellä Axelin kaltaisten lahjakkaiden pelaajien kanssa henkilökohtaisella tasolla ja pystyn keskittymään hänen heikkouksiin ja vahvuuksiin aivan eri tavalla kuin mitä olisi mahdollista jos valmentaisin häntä osana isompaa pelaajaryhmää.

Läpi kesän Calado on analysoinut myös videoita Elmbergin otteluista.

– Yritän antaa hänelle palautetta mahdollisimman usein ja se tuntuu auttavan häntä. Hänet valittiin hiljattain NF International -leirillä ikäluokkansa parhaaksi ja hän pääsee näyttämään osaamisensa NF Qualification camp -leirille. Uskon hänen etenevän try-out -leirille Sportingiin.

Myös sinä voit päästä try-outille Sportingiin. Lue lisää täältä.

NF Academy Player Axel Elmberger
MALLIOPPILAS: Axel Elmberger on loistanut kentällä viime aikoina ja valittiin hiljattain ikäluokkansa parhaaksi pelaajaksi NF International -leirillä Ruotsissa.

Onnellinen liitto

NF Virtual Academy on onnellinen liitto kahden nousevan trendin välillä: verkkokurssit ja henkilökohtainen valmennus. Henkilökohtainen valmennus on kasvanut räjähdysmäisesti korona pandemian aikana.

“Tämä trendi tulee jalkapalloon kaikilla tasoilla – aloittelijoista aina huippupelaajiin”, raportoi The Athletic.

On helppo ymmärtää miksi tämän tyyppinen valmennus on saavuttanut suosiota. Jopa ammattivalmentajille on välillä vaikeaa nähdä yksilöitä valmentamassaan 20 pelaajan joukossa – valmentajan päätehtävä, kun kuitenkin on valmentaa joukkuetta. On kuitenkin erittäin tärkeää kohdata myös yksilön tarpeet, jotta pystytään parhaiten tukemaan hänen kehitystään. Tässä kohtaa NF Virtual Academy astuu mukaan kuvaan.

– Ajatus on auttaa pelaajaa kehittymään antamalla heille säännöllistä, henkilökohtaista ohjausta ja seurantaa. Tällä tavalla pystymme auttamaan heitä juuri niillä pelin osa-alueilla jotka he kokevat haastaviksi ja auttaa heitä pääsemään näiden haasteiden yli ja kehittymään nopeammin, sanoo ohjelman johtaja ja UEFA Pro valmentaja, João Plantier.

Virtuaalinen jalkapallotodellisuus

Virtuaalivalmennus on seurannut samaa polkua kuin muutkin virtuaaliset toiminnot viime kuukausina – se on kasvanut räjähdysmäisesti!

Tämä kasvu epäilemättä liittyy Covid-19 pandemiaan, mutta siinä on paljon muutakin. Virtuaalivalmennus antaa kaikille pelaajille mahdollisuuden valmennukseen maailman parhailta pelaajakehittäjiltä.

Se on hienoa monestakin eri syystä, mutta tärkein niistä on tämä: Maantieteellinen sijaintisi ei ole este kehityksellesi, kun voit saada huippuvalmennusta riippumatta siitä missä asut.

– Asumme Tukholman ulkopuolella ja olemme onnekkaita kun saamme valmennusta Davidin kaltaiselta Portugalilaiselta valmentajalta, sanoo Axelin isä, Carl Elmberger.

Carl uskoo, että he jatkavat NF Virtual Academyssä Covid-19 pandemian jälkeenkin.

– Tämä on loistava täydentävä palvelu jos haluat kehittyä nuorena jalkapalloilijana, hän sanoo.

Hyvä rutiini ja hauskaa koko perheelle

Videotapaamisen lopuksi , Calado antaa valmennettavalleen viimeisiä ohjeita:

– Sinulla on harjoitteet nyt annettuna lauantaista maanantaihin ja keskiviikosta perjantaihin. Älä unohda fyysisiä harjoitteita. Ymmärsitkö, miten haluan sinun tekevän yhden jalan kyykyt?

– Ymmärsin, Axel vastaa.

– Katso uudelleen videolta, ellet ole varma. Lähetän palautetta myös messengerin kautta, Calado lisää.

He juttelevat vielä hetken ja Axel lisää kiitollisena:

– Tämä on loistava ohjelma minulle. Minusta tuntuu, että olen nyt sitoutuneempi omaan kehitykseeni kuin koskaan aiemmin.

Axelin isä, joka on ollut taustalla tapaamisen ajan, liittyy keskusteluun.

– Hauskinta on, että myös minä olen parantanut jalkapallotaitojani, Carl Elmberger sanoo virnistäen.

Carl kertoo Davidille, että hän auttaa usein poikaansa harjoitteissa ja että siitä on tullut perheen yhteinen hauska harrastus.

– Axel on kehittynyt paljon. Itse olen kehittynyt surkeasta jalkapalloilijasta, no, vähän vähemmän surkeaksi. Olen kiitollinen siitä.

Ilmoittaudu ohjelmaan josta Carl ja Axel ovat niin innoissaan täällä.

TULEVAT TAPAHTUMAT

PVM TAPAHTUMA MAA PAIKKA IKÄRYHMÄ
15 - 25 hei 2024 NF High Performance Portugal Rio Maior 2006-2009
29 syy - 05 lok 2024 NF Elite Training Camp
Week 40
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
06 - 12 lok 2024 NF Elite Training Camp
Week 41
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
13 - 19 lok 2024 NF Elite Training Camp
Week 42
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014
27 lok - 02 mar 2024 NF Elite Training Camp
Week 44
Portugal Lisbon / Estoril 2009-2014

Katso koko Tapahtumakalenteri täältä.

Lähetetty: 28th Aug 2020

Start typing and press Enter to search